Arsenal şi Liverpool vor un vice-campion mondial! “Noul Vieira”, dorit în Premier League!

Portugalia este vice-campioana mondială la Under 20, iar marile cluburi şi-au ales deja ţintele dintre tinerele staruri ale lusitanilor. Şi cum formaţia iberică a impresionat printr-o apărare ermetică ce a putut fi deschisă doar de Brazilia în finală, bineînţeles că cei mai remarcaţi jucători au fost cei de profil defensiv.

Presa din Anglia notează că Arsenal şi Liverpool se luptă pentru a-l transfera pe Danilo Luís Hélio Pereira sau, aşa cum este cunoscut în lumea fotbalului juvenil, Danilo Pereira. Cele două cluburi din Premier League îl doresc pe fotbalistul format de Benfica şi legitimat de Parma, jurnaliştii din Albion comparându-l pe puştiul în vârstă de 19 ani cu Patrick Vieira.

Danilo Pereira este de meserie mijlocaş la închidere, însă în 2011 a fost folosit de grecii de la Aris Salonic (formaţie la care a fost împrumutat de Parma) pe postul de mijlocaş ofensiv, poziţie pe care a dat un randament foarte bun marcând 2 goluri în cele 5 meciuri jucate.

Danilo Pereira are 187cm, s-a născut la Bissau în Guinea-Bissau şi a început fotbalul în cadru organizat la vârsta de 10 ani, la Arsenal. Nu este vorba despre legendarul club englez, ci despre Arsenal 72, o micuţă formaţie portugheză. În 2005 a fost achiziţionat de Estoril-Praia, iar în 2008 a trecut la Benfica. “Vulturii” nu au văzut în Danilo un viitor fotbalist de marcă aşa că atunci când acesta a împlinit 18 ani, oficialii clubului lusitan l-au lăsat liber refuzând să-i ofere un contract de profesionist. Italienii de la Parma au remediat gafa făcută de Benfica şi l-au înregimentat pe Danilo.

Mijlocaşul defensiv a acumulat 18 selecţii pentru naţionala Under 20 a Portugaliei reuşind să marcheze 3 goluri, unul dintre ele chiar în semifinala cu Franţa de la World Cup Under 20 Columbia.