NextGen Series, suspendată un an! UEFA Youth League preia ștafeta competițiilor intercluburi Under 19!

NextGen Series, competiția intercluburi destinată formațiilor Under 19, a fost suspendată pentru un sezon. Motivul oficial invocat a fost lipsa fondurilor pentru a demara o nouă stagiune.

”Sprijinul primit din partea oamenilor de fotbal, a mass-media și a fanilor a fost magnific și le suntem recunoscători tuturor. Este extrem de regretabil că un eveniment de această natură, proiectat pentru a ajuta la dezvoltarea fotbalului juvenil, a ajuns într-un asemenea punct, dar sperăm ca anul viitor să revenim cu un turneu chiar mai bun”, au precizat Mark Warburton și Justin Andrews – fondatorii NextGen Series, într-un scurt comunicat de presă.

Lipsa fondurilor pare a fi la prima vedere cel mai puțin probabil motiv pentru care s-a luat decizia suspendării competiției. În urmă cu un an, NextGen Series a semnat două parteneriate puternice cu EuroSport (Detalii AICI) și ESPN (Detalii AICI), cei doi giganți media oferind pe lângă acoperire globală și sume importante. Contractele cu EuroSport și ESPN erau valabile pe patru sezoane.

Un motiv real ar putea fi reprezentat de faptul că din acest sezon, UEFA a copiat NextGen Series și a creat o nouă competiție. UEFA Youth League va debuta o dată cu startul noii ediții de UEFA Champions League, iar în cadrul întrecerii se vor duela echipele Under 19 ale formațiilor calificate în competiția seniorilor. Astfel, cele mai bune formații Under 19 ale cluburilor puternice vor fi prezente în competiția UEFA, NextGen Series pierzând din interes.

Advertisements