Un puști de 18 ani poate deveni cel mai scump jucător român transferat vreodată! Sporting i-a stabilit o clauză de reziliere uriașă

Un român face senzație la Sporting, iar portughezii ”l-au blindat” pentru următorii șase ani prelungindu-i contractul și stabilindu-i o clauză de reziliere însemnată.

Cristian Ponde, un atacant român în vârstă de 18 ani, impresionează prin evoluțiile sale în curtea ”Leilor”, așa că oficialii clubului lusitan s-au asigurat că nimeni nu va încerca să-l fure. Ponde și Filipe Chaby – mijlocaș ofensiv portughez (19 ani) – au semnat prelungirea contractului cu Sporting până în 2019. Cei doi au o clauză de reziliere de 45 de milioane de euro. Un alt junior valoros al lui Sporting, Alberto Alves Coelho (Betinho), în vârstă de 20 de ani, a semnat prelungirea contractului până în 2018 și are stabilită o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro.

”Sunt foarte fericit că am reînnoit contractul cu Sporting, e un alt obiectiv realizat. Visul meu e să mă afirm în echipa mare a clubului, dar totul depinde de modul în care muncesc”, a declarat Ponde în presa din Portugalia.

Cristian Ioan Ponde are 18 ani, 1,79m și joacă pe postul de atacant. A fost adus în Portugalia de Olhanense în 2006, dar tot în acel an a fost achiziționat de Sporting. Pentru echipa a doua a clubului a jucat 5 partide și a marcat un gol. Pentru formația de seniori a jucat în câteva amicale în această vară, reușind să marcheze un gol.

Ponde are 9 selecții și un gol la naționala Under 17 a Portugaliei și 6 convocări și două goluri la naționala Under 18 a lusitanilor. Este încă eligibil pentru naționala de seniori a României.

Advertisements