Franța – Serbia, finala Campionatului European Under 19 – ediția 2013!

Franța și Serbia vor juca finala Campionatului European Under 19 din acest an, a 12-a ediție a turneului în acest format. Ibericii au câștigat ediția precedentă, însă de această dată s-au oprit în semifinale. La Campionatul European de anul trecut sârbii s-au făcut de râs, părăsind competiția fără niciun punct acumulat, dar acum s-au întors cu chef de revanșă.

Serbia a câștigat grupa B cu 7 puncte, iar în semifinale a dat peste Portugalia. Djurdjevic a deschis scorul în minutul 6, Bernando Silva a egalat în minutul 55, iar finalul a fost unul dramatic. Lusitanii au preluat conducerea în minutul 79 după golul lui Alexandre Guedes, dar sârbii au revenit în joc după reușita semnată de Gacinovic cu cinci minute înainte de expirarea timpului regulamentar. La loviturile de departajare, Serbia s-a impus cu 3-2, portarul Predrag Rajkovic reușind să apere două penalty-uri.

Și cealaltă semifinală, Spania – Franța a avut nevoie de timp suplimentar pentru a decide calificata în ultimul act. Ibericii au deschis scorul prin Rodriguez în minutul 27 din penalty, dar avantajul lor a durat doar două minute: Benzia a egalat rapid. În ultimul minut al primei reprize de prelungiri, francezii au dat lovitura prin Conte și au obținut biletele pentru finală.

Finala se va disputa joi, 1 august.

Advertisements