Cristian Bărbuț, vedeta primului meci al campionatului! ”Noul Torje” putea juca pentru Dinamo aseară

Primul meci al campionatului, primul rezultat neașteptat: nou-promovata ACS Poli Timișoara a reușit să învingă cu 2-0, pe teren propriu, pe Dinamo București. E drept, ”câinii” au precizat în numeroase rânduri că nu au mari speranțe de la acest sezon, dar totuși e un rezultat surprinzător.

Eroul meciului de pe ”Dan Păltinișanu” a fost un puști de 18 ani. Cristian Bărbuț, aflat la debutul în Liga I, a reușit o primă repriză foarte bună, cu numeroase incursiuni periculoase pe partea dreaptă, iar în actul secund a izbutit să și înscrie la finalul unei curse din propria jumătate.

Tânărul mijlocaș dreapta are deja idealuri mărețe: ”Sunt foarte fericit, un debut cu gol împotriva unei rivale și în fața unei atmosfere senzaționale. Vreau să ne clasăm cât mai sus în campionat, să câștigăm Cupa României și la anul, de ce nu, să câștigăm campionatul. Viteza este punctul meu forte. Vreau să ajung la o echipa foarte puternică din Europa, Real Madrid, Manchester United, Borussia Dortmund. Nu mă încântă granzii capitalei pentru că putem lua campionatul și cu Poli Timișoara”, a declarat Bărbuț la Dolce Sport.

Bărbuț este deja comparat cu Gabi Torje. Joacă pe aceeași bandă, are aceleași calități fizice și este lansat în fotbalul mare de aceeași echipă (mai mult sau mai puțin aceeași echipă). Interesant este că Bărbuț putea înscrie în sens invers aseară. Impresarul Cristea Opria l-a adus la Dinamo în urmă cu un an, dar ”câinii” nu au putut să-l păstreze. Puștiul s-a întors la Timișoara și și-a luat revanșa.

Cristian Bărbuț este mijlocaș dreapta, dar lovește balonul la fel de bine cu ambele picioare, are 1,66m, iar cota sa de piață este de 150.000 de euro în acest moment. A fost integralist în meciul cu Dinamo și a reușit un gol în minutul 63, iar la naționala Under 18 a României are două selecții.

Advertisements