Manchester United vrea un fundaş central de 18 ani! Kurt Zouma (Saint-Etienne), pe lista “diavolilor”

Manchester United doreşte să aducă în centrul apărării un puşti francez în vârstă de doar 18 ani. Kurt Zouma, jucător remarcat şi de footballforfuture.wordpress.com la Campionatul Mondial Under 17 din 2011, a atras atenţia scouterilor lui United, iar clubul englez a demarat negocierile cu Saint-Etienne pentru achiziţionarea jucătorului.

Zouma este văzut de presa din Hexagon drept unul fundaşii de viitor ai naţionalei Franţei, iar The Independent notează că Manchester United a încercat să-l transfere încă din vara anului trecut, dar părinţii jucătorului s-au opus. Ferguson l-a trimis pe fratele său, Martin, să-l urmărească pe Zouma la meciul dintre Saint-Etienne şi Lille pentru a-i întocmi un raport detaliat. Cum mai multe cluburi din Premier League sunt cu ochii pe tânărul fundaş central, United a încercat să scape de “concurenţă” lansând zvonul că ar fi semnat deja un pre-contract cu Zouma. Impresarul jucătorului neagă aceste informaţii, precizând că pentru toţi cei interesaţi suma de transfer porneşte de la 10 milioane de lire sterline.

Zouma a semnat primul său contract de profesionist pe 2 aprilie 2011 cu două luni înainte de startul Campionatului Mondial Under 17 din Mexic, cei de la Saint-Etienne securizându-şi astfel jucătorul. Strategia francezilor a fost una inspirată, Zouma impresionând la acel turneu şi fiind, evident, remarcat de toate cluburile mari din Europa. Primul său meci la profesionişti a avut loc pe 31 august 2011, o partidă de Cupa Ligii contra celor de la Bordeaux. De atunci a strâns 29 de partide pentru “verzi” şi a marcat două goluri.

La naţionala Under 16 a Franţei are 6 selecţii, la Under 17 are 17 meciuri şi un gol, iar la Under 19 a fost chemat o dată până acum.

Advertisements