NextGen Series, acoperire globală! ESPN va transmite competiţia pe şapte continente

La începutul acestei luni NextGen Series anunţa că a semnat un parteneriat media Eurosport, cel mai puternic canal sportiv din Europa. Într-un comunicat remis presei astăzi, oficialii NextGen Series informează că întrecerea destinată echipelor Under 19 va avea acoperire globală. Dacă Eurosport s-a angajat să redea competiţia pe bătrânul continent, ESPN se va ocupa de continentul american, Oceania şi Orientul Mijlociu.

ESPN, liderul mondial în materie de sport, a achiziţionat drepturile de transmisie ale NextGen Series pentru următoarele patru sezoane, exact acelaşi interval de timp pentru care s-a angajat şi Eurosport să transmită. ESPN va avea exclusivitate pe Liga Campionilor Under 19 pentru Statele Unite ale Americii, America Latină, Insulele Caraibiene, Oceania şi Orientul Mijlociu. Primul meci transmis va fi confruntarea de mâine dintre Inter Milano şi Borussia Dortmund, urmând ca pe 3 octombrie să fie transmis WfL Wolfsburg – Barcelona. Termenii contractului sunt aceeaşi ca la Eurosport: 18 meciuri pe sezon, incluzând meciuri din grupe şi din fazele finale. Meciurile de la NextGen Series pot fi urmărite LIVE şi pe internet după cum urmează: ESPNPlay.com (Insulele Caraibiene şi America Latină), WatchESPN (Brazilia) şi ESPN3.com (Orientul Mijlociu şi Oceania).

“NextGen Series reprezintă o extraordinară vitrină de tinere talente ale Europei de la cluburile de top. Fanii fotbalului vor putea urmări la lucru viitoarele staruri, jucători care pot deveni adevăraţi lideri ai naţionalelor lor şi pe care i-am putea urmări şi la Cupa Mondială din 2014”, a declarat Mike Walters, vice-preşedinte al ESPN.

“Suntem încântaţi de faptul că putem face cunoscută NextGen Series în atât de multe şi diversificate teritorii în afara Europei, graţie unui asemenea ‘jucător’ pe piaţa media. Există un evident apetit pentru NextGen pe tot Mapamondul, oamenii sunt curioşi să vadă viitoarele staruri”, a precizat şi Justin Andrews, unul dintre fondatorii turneului.

Ce înseamnă ESPN

ESPN International este divizia ESPN Inc. care include nu mai puţin de 48 de staţii doar în Statele Unite ale Americii şi oferă transmisii în peste 200 de ţări şi teritorii de pe toate cele 7 continente. ESPN International este un trust media care oferă servicii de televiziune, radio, print, internet sau evenimente de management. Compania deţine sedii sau locaţii de producţie în oraşe cheie din întreaga lume: Bangalore, Beijing, Buenos Aires, Delhi, Hong Kong, London, Mexico City, Miami, Mumbai, New York City, Paris, São Paulo, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Taiwan şi Toronto. Compania a fost fondată în anul 1979 în Bristol (Connecticut), iar din 1983 a început să se dezvolte progresiv în întreaga lume devenind lider mondial pe nişa televiziunilor de sport. Filosofia companiei care a dus la această expansiune este aceea de a lucra mereu în interesul iubitorilor sportului şi de a avea grijă să transmită în fiecare regiune în parte programe de interes general pentru zona respecitvă.

În proporţie de 80%, ESPN este deţinută de ABC care este în mod indirect o subsiadară a Walt Disney Company. Hearst Corporation deţine celelalte 20% din acţiunile ESPN. Walt Disney Company, împreună cu toate firmele care îi sunt subsidiare sau afiliate, este lider mondial în materie de divertisment şi se axează pe patru mari segmente de afaceri: studiouri de înregistrare şi producţie, reţele de televiziune, parcuri de distracţii şi merchandising.

Advertisements